VAN VISSERMAN TOT UITVINDER

Ik ben Cor Kroon. Geboren Volendammer op 25 september 1940.

 

Zoals voorbestemd in de vorige eeuw - zo ging dat nu eenmaal - moest ik als jochie de visserij in en mee op de botter. Een zwaar beroep, maar ook avontuurlijk en wild. Vanzelfsprekend werd ik uiteindelijk zelfstandig visser met een eigen botter.

 Tot dit zware leven zijn tol eiste.

In mijn hart lag nog een andere bestemming, waarvan het doel tijdens een stille, heldere nacht vol sterren aan mij verscheen: Uitvinder zijn. Ik kreeg tijdens de visserij zó vaak briljante ingevingen voor eenvoudige oplossingen van moeilijke situaties, ze noemden mij op Volendam zelfs 'Willy Wortel'. Geestig bedoeld uiteraard, maar voor mij een stimulans om mijn ideeën verder uit te werken.

In 1997 - op de dag van de klimaatconferentie in Kyoto (Japan) - heb ik KYOTO-AIR® Luchtreinigingssystemen het licht laten zien en in de beginjaren heb ik op diverse locaties mijn luchtreinigingsinstallaties naar volle tevredenheid en met succes mogen plaatsen.

Daarna moest ik wegens mijn gezondheid verdere ontwikkeling op een laag pitje zetten, om in 2018 - nu de discussie over het klimaat aan de top van de agenda staat - opnieuw met KYOTO-AIR® te starten.

 

Voor een planeet met schone lucht.

 

Inschrijving KvK op 15 augustus 2018 - nummer 72593849.

BTW-nummer NL033699203803